Startsida / Inlägg

Youtuber bygger PC av pasta – spelar ”Rocket League”

av Effie Karabuda
Foto: Skärmdump/Youtube

Stoppa pressarna! En kille har byggt en dator av pasta! Och den går att spela ”Rocket League” på. Typ. Här kan du se lasagnemaskinen in action… 

Som ni kanske märkt har vi mat-tema den här veckan på Aftonbladet Spela. Igår var det skaljdursattack på schemat och idag är det hög tid för high-tech-lasagne. Pasta är inte bara något som influencertjejer ”äter” eller Benjamin Ingrosso använder för att förstärka sin italienska image. Det är också – tro det eller ej – ett perfekt (nåväl) byggmaterial för en gamingdator.

Släng dig i väggen Bill Gates och Steve Jobs – för Youtubern Micah Laplante har skapat en PC inuti en lasagne, rapporterar Motherboard. Mannen fick idén av sin fru som av någon outgrundlig anledning skämtade om att snickra ihop en dator av pasta. Sagt och gjort.

”Skoja aldrig med mig om sådana saker för det kan sluta med att jag gör det. Och det har jag nu gjort”, skrev Laplante i klippets beskrivning.

Med en Asus Transformer-platta som bas tog videomakaren bort några av huvuddelarna och byggde ett nytt chassi utav pasta – närmare bestämt lasagne och rigatoni. Lite limm, färg och silvertejp kan också ha varit inblandat.

Och vips, en dator var född! Men på grund av plattans sjaskiga skick gick det sådär att sätta igång spel på Steam och på Game boy-emulatorn som laddats ner. Det blev i alla fall en kort stund med bil- och fotbollsspelet ”Rocket League” där allting flöt på någorlunda okej.

Trots några hinder under resans gång förklarade Laplante att han ändå var relativt nöjd med slutresultatet.

”Det här har varit ett långt projekt som jag är försiktigt stolt över.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB