Startsida / Inlägg

Ledtråden: Nästa ”Assassin’s Creed” handlar om vikingar

av Effie Karabuda
Foto: Ubisoft

Efter en mystisk upptäckt i ”The Division 2” är det mycket som pekar på att nästa ”Assassin’s Creed” utspelar sig under vikingatiden.

Det senaste ”Assassin’s Creed” porträtterar antika och varma Grekland. Men nu verkar det som att vi rör oss mot kallare breddgrader. Den kommande delen i serien ska involvera vikingar – det har fansen luskat fram i ”The Division 2”.

Ubisoft, skaparna bakom både ”Assassin’s Creed” och ”The Division 2”, har planterat en ledtråd i det sistnämnda spelet. Inne i Potomac Event Center finns en affisch som gör reklam för operan Valhalla. På postern syns en man klädd i typiska lönnmördarkläder som håller i ett runt föremål – närmare bestämt Apple of Eden från ”Assassin’s Creed”-serien. Klotet är ett slags magiskt redskap som sägs ha påverkat historien.

Det var Youtubern JoRaptor som ramlade över fyndet. Upptäckten sprider sig nu som en löpeld på wiki-sidorna och diverse forum. Dessutom har två oberoende källor bekräftat för sajten Kotaku att det nya spelet – som har arbetsnamnet ”Kingdom” – fokuserar på just vikingatiden.

Ubisoft har valt att inte kommentera uppgifterna. Det har länge spekulerats i var och när nästa ”Assassin’s Creed” kommer att äga rum. Flera har hoppats på ett japanskt tema med samurajer, eller en kanske fortsättning på det antika spåret och en djupdykning i Rom.

Förhoppningsvis får vi tydligare besked under E3-mässan i juni. Spelet planerar att lanseras först 2020.

Foto: Ubisoft
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB