Startsida / Inlägg

Allt om nya frilanskarriären i ”The Sims 4” – släpps gratis

av Effie Karabuda
Foto: Skärmdump/Maxis

Äntligen kan jag ta mig an mitt eget jobb – i ”The Sims 4”! Läs mer om den nya frilanskarriären som lanseras i nästa uppdatering till spelet. 

Eftersom att ingen annan i spel-Sverige ser värdet i att rapportera om ”The Sims” tar jag nu mitt ansvar och tvingar på er information om livssimulatorn. Ni som är ointresserade – jag beklagar. Till er andra – sul sul!

En gratis uppdatering till ”The Sims 4” kommer lastat med en rykande färsk (usch, vilken hurtig formulering) frilanskarriär, samt nya outfits och möbler. För en självupptagen person som jag själv känns det extra kul att få leva mitt frilansliv inte bara IRL – utan även i ett av mina favoritspel.

Eller nu när jag tänker på det är det kanske inte så kul, utan mest patetiskt? :/ Nåväl.

Den nya karriären innebär att man kan arbeta som skribent, konstnär eller programmerare i hemmets trygga vrå. Tanken är att man ska kunna plocka på sig olika uppdrag och slutföra dem innan deadline. Precis som i ”Kändisliv”-expansionen kommer man kunna anlita en slags byrå som förmedlar olika knäck. Din sim väljer själv vilka jobb hen vill satsa på och kan när som helst ta semester från frilansyrket, eller pressa in ännu mer uppdrag för att casha in fler simdaler.

Till skillnad från de andra karriärerna går det inte att få någon befordran, eftersom att du i princip är din egen chef. Däremot kommer din lön att öka i takt med antalet uppgifter som du samlar på dig.

Den här sortens jobb är inte helt nya i ”The Sims 4”. I ”Kändisliv” kunde man till exempel ge sig in i influencervärlden och börja tjäna pengar på att livestreama.

Maxis har även avslöjat att en ny expansion kommer att släppas inom sex månader. Frilansuppdateringen kan laddas ner till PC och Mac den 16 april.

Här är en stream där utvecklarna går igenom innehållet lite mer noggrant.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB