Startsida / Inlägg

Fansen hyllar Chewbacca-skådisen i ”Battlefront II”

av Effie Karabuda
Foto: AP/Electronic Arts

Efter Peter Mayhews bortgång visar fansen sitt stöd i ”Star Wars Battlefront II”. Även spelets utvecklare, Dice, hedrar mannen bakom Chewbacca. 

Peter Mayhew – som spelade Chewbacca i ”Star Wars” originaltrilogi avled den 30 april. Det är inte bara vänner och kollegor som sörjer ikonen, utan också hela ”Star Wars Battlefront II”-communityt.

En kort stund efter nyheten om Mayhews död delade spelarna med sig av sina minnen av den berömde skådespelaren. Förutom en rad kärleksförklaringar på Reddit startade fansen även en rörelse i själva skjutarspelet.

Många har nu börjat använda ett skin där Chewbacca har på sig ett bandage – som en hyllning till stjärnan. Det här är en look som betyder extra mycket för fansen. När Mayhew gjorde sitt sista inhopp som Chewie i ”The Force Awakens” från 2015 blev nämligen hans karaktär bandagerad.

Dice har också fått in flera uppmaningar om att skapa en aktivitet i spelet som skänker glans åt Mayhew. Än så länge har utvecklarna inte lagt till något event, men de har ändå uppmärksammat legendaren. Någon på företaget har lyssnat på användarna och lagt till den skadade Chewbacca på startskärmen för ”Battlefront II”.

Kanske finns det en chans att studion introducerar en större happening senare i veckan, då EA verkligen rider på ”May the 4th”-vågen just nu. Högtiden innebär till exempel att alla med Origin Access får tillgång till tolv stycken nya ”Star Wars”-spel för sin fasta abonnemangskostnad. Några av titlarna som ingår är ”Jedi Knight: Jedi Academy” och ”X-Wing Alliance”.

Det är väl en hårfin gräns det där – att vilja hylla Mayhew men samtidigt inte kapitalisera på hans död. Vi får se hur EA löser det hela.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB