Startsida / Inlägg

Läcka: Nya bilder på ”Assassin’s Creed Ragnarok”

av Effie Karabuda
Foto: Ubisoft/Skärmdump, 4chan

Vikingarna tågar in i ”Assassin’s Creed”. En ny läcka tyder att nästa spel besöker forntida nordiska länder – däribland Sverige. Se bilderna här.

I sedvanlig ordning har nästa ”Assassin’s Creed” läckt innan Ubisoft hunnit med en utannonsering. Den här gången är det Mordor-hålet 4chan som spridit både bilder och obekräftad information om det kommande smygarspelet. Men eftersom att ingen vill hänga på 4chan har Resetera sammanfattat de smaskigaste detaljerna. Och ja, här snackar vi en riktig vikingavurm.

För en dryg månad sedan hintade en ledtråd i ”The Division 2” om att ”Assassin’s Creed” kan utspela sig under vikingatiden. Läckan ger nu vatten på vår kvarn och menar att den kommande titeln heter ”Assassin’s Creed Ragnarok” och går under kodnamnet ”Kingdom”. Äventyret ska till stor del baseras på nordisk mytologi.

Huvudkaraktären sägs vara en allierad till Ragnar Lodbrok – en ökänd dansk viking som plundrade för fullt på 800-talet. Spelaren kommer alltså att få härja runt både på land och hav och resa till Storbritannien, Danmark, Sverige, Norge och Finland. Självklart på klassiskt lönnmördar-vis med ett gömt vapen nära till hands.

Det kommer inte att vara lika mycket fokus på strider med stora skepp som tidigare. Istället vill man lägga mer krut på själva utforskandet och loot-letandet. Däremot verkar det som att spelet kommer att innehålla enorma ”conquest battles” där man tar över olika bosättningar. Det tisslas och tasslas också om ett DLC som utspelar sig på Island och som besöker den nordiska mytologins nio riken.

Bilderna som har läckt säger kanske inte jättemycket, men de visar i alla fall någon slags vikinga-look. Kom ihåg att ta alla de här spekulationerna med en nypa salt, då ingenting faktiskt är officiellt än.

Det ryktas om att spelet släpps 2020 till alla plattformar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB