Startsida / Inlägg

”Baldurs Gate III” äntligen avslöjat – efter 19 års väntan

av Effie Karabuda
Foto: Skärmdump

I nästan två decennier har vi längtat efter fortsättningen på ”Baldur’s Gate II”. Nu får rollspelssuccén äntligen en uppföljare – som släpps till PC och Google Stadia. 

Den 29 september år 2000 släpptes ”Baldur’s Gate II” i Europa. Drygt 20 år senare kommer fansen att få återuppleva vad som ofta anses vara världens bästa rollspel. För alla oss Bioware- och ”Baldur’s Gate”-nördar är det här ett stort ögonblick.

Det var under kvällens Google Stadia-stream som nyheten avslöjades. ”Baldur’s Gate III” är på väg – med ”Divinity: Original Sin”-skaparna Larian bakom rodret. Studion sägs ha tredubblat antalet anställda för att klara av utvecklingen av spelet.

”Baldur’s Gate III’ kommer att tänja på gränserna för rollspelsgenren och erbjuder ett djupt narrativ med enastående frihet för spelaren, beslut som kan få allvarliga konsekvenser, unika kompanjoner och minnesvärda strider. Det är Larians största projekt någonsin och man kommer kunna spela det tillsammans med vänner eller som ett singleplayer-äventyr”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Storyn är helt ny och utspelar sig i the Forgotten Realms. Onda krafter i form av ”mind flayers” härjar runt och har upptäckt hur man reser mellan olika världar. De invaderar städer och förgör allt i sin väg. Det är upp till spelaren att bekämpa fienderna.

Än så länge vill Larian inte dela med sig av för mycket detaljer och har sagt att gameplay kommer att visas upp först när allt är på plats. Vi har inte heller fått något releasedatum. Men det är bestämt att ”Baldur’s Gate III” släpps till PC och Googles molntjänst Stadia.

Läs också… Det här vet vi om Googles nya plattform Stadia

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB