Startsida / Inlägg

Fansen rasar över snordyr yxa i ”Apex Legends”

av Effie Karabuda
Foto: Skärmdump/Respawn Entertainment

För att få lyx-yxan behöver du betala nästan 2000 kronor. Nu kokar fansen av ilska över ”Apex Legends” luriga sätt att ta slut på dina pengar. 

Det är inte billigt att få det bästa i battle royale-succén ”Apex Legends”. Det kommer kosta dig 170 dollar, drygt 1600 kronor, för att få ett skin till en virtuell yxa, rapporterar Kotaku. Vägen dit är dessutom riktigt krånglig – vilket upprör många spelare.

Vi tar det från början. Föremålet är ett skin av ”heirloom”-kvalitet (älskar för övrigt ordet ”heirloom” <3) till ett närstridsvapen och kallas för ”Raven’s Bite”. Det är en del av ”Apex Legends”-eventet ”Iron Crown”. Vid sidan av vanliga lootlådor finns 24 stycken ”Iron Crown”-lootlådor som innehåller lite extra tjusiga prylar. Du kan få två lådor gratis genom att klara av olika utmaningar, men om du vill ha fler behöver du punga ut stålar.

Med hjälp av spelets valuta, ”apex coins”, kan du köpa en ”Iron Crown”-box för 700 coins. Det motsvarar sju dollar, alltså nästan 70 svenska kronor. För att komma åt ”Raven’s Bite” behöver du ha låst upp alla 24 lootlådor. Det blir totalt 154 dollar. Men kruxet är att du måste köpa coins i form av olika paket. Det smartaste är att köpa ett paket med coins till värde av 100 dollar och ett för 60 dollar. Då får du lite mynt över som är bra att ha vid ett senare tillfälle.

När du väl låst upp alla ”Iron Crown”-föremål måste du även betala för ”Raven’s Bite”. Du kan köpa den för 3500 coins eller 35 dollar. Men eftersom att du då redan har lite cash över behöver du bara lägga till 1000 coins för 10 dollar. Totalt har du nu spenderat 170 dollar. Det är strax över 1600 kronor.

Herregud, jag blir helt svettig. Någon lärobok borde göra ett matteproblem av det här. ”Kalle köpte apex coins för xx kronor och spenderade sedan xx coins. Hur många lootlådor hade han kvar?”.

Till råga på allt är det bara en enda karaktär, Bloodhound, som kan använda själva yxan.

Fansen är inte särskilt glada, som ni kanske förstår. I spelets subreddit gör man uppror och menar att det här var droppen. Flera säger att de tänker sluta spela ”Apex Legends” och varnar andra om ”bedrägeriet”.

”Jag är ledsen Respawn, men avskummen på EA har spridits till er och ni har fått mig att tappa allt hopp för det här spelet. Det är hemskt tråkigt när jag redan lagt ner MYCKET tid och pengar på ert spel för jag tyckte att det var grymt och att ni förtjänade det. Men nä… ni har verkligen klantat er”, skriver en användare.

Varken Respawn som utvecklar spelet eller utgivarna EA har kommenterat situationen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB