Startsida / Inlägg

Glädjetårar när GO1 klår rivalen SonicFox

av Effie Karabuda
Foto: Skärmdump/Youtube

Det blev en känslosam Evo 2019-final. Goichi ”GO1” Kishida bröt ihop efter segern över konkurrenten Dominique ”SonicFox” McLean i ”Dragon Ball FighterZ”.

The Evolution Championship Series – mer känt som Evo – avrundades på ett storslaget sätt i Nevada, USA i helgen. Efter en ihärdig kamp vann den japanske mästaren GO1 slutligen över amerikanen SonicFox.

”Dragon Ball FighterZ”-proffsen möttes i slutmatchen på fightingspelsturneringen redan förra året. Men då var det SonicFox som tog hem pokalen. Många fans såg därför fram emot en revansch för den japanske e-sportaren – som slipat på färdigheterna sedan förlusten.

Trots att de två spelarna är varandras främsta konkurrenter var det långtifrån dålig stämning när finalen avgjordes. Tvärtom. När GO1 brast ut i tårar fick han ryggdunkningar och applåder från sin motståndare.

SonicFox drog till och med upp vinnaren från stolen och höll upp hans arm inför en jublande publik.

Båda lyckades ta sig till final utan att ha förlorat en enda gång. Rivalerna har helt olika spelarstilar. SonicFox utmärker sig för att vara snabb och påtryckande offensiv, medan GO1 är mer tekniskt lagd och bra på att skydda sig själv mot en mängd olika strategier.

Vi får se om de två legendarerna möts igen i Evo 2020.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB