Startsida / Inlägg

Bekräftat: Hon spelar Cortana i tv-serien om ”Halo”

av Effie Karabuda

Det är klart vem som spelar Master Chief – och nu även Cortana. ”Californication”-stjärnan Natascha McElhone är med i tv-serien som den berömda AI:n. 

I april fick vi reda på att Pablo Schreiber (”Orange is the new black”, ”The wire”) kommer att ta sig an rollen som Master Chief i Showtimes ”Halo”. Nu är det officiellt att Natascha McElhone (”Californication”) ska spela Cortana i tv-serien baserad på Xbox-succén, rapporterar Deadline.

Egentligen kommer McElhone vara med som två karaktärer. Hon ska tolka Dr. Catherine Halsey, som skapat Spartan-soldaterna, samt Cortana som är världens mest avancerade AI och kanske nyckeln till mänsklighetens överlevnad.

Emmy-nominerade ”Fargo”-skådespelaren Bokeem Woodbine ska spela Soren-066, en kapare med en lite oklar moralisk kompass som hamnar i konflikt med sin gamle vän Master Chief. Vi kommer också introduceras till tre stycken ”original Spartans” – varav en spelas av bland andra Bentley Kalu känd från ”Avengers: Age of Ultron”.

Showtime producerar tv-satsningen tillsammans med Steven Spielbergs produktionsbolag Amblin Television och spelstudion 343 Industries. Inspelningen sätts igång i höst i Budapest, Ungern. Otto Barthust (”Black mirror”, ”Robin Hood”) kommer att regissera piloten och en rad andra avsnitt i serien.

”Halo” anses vara kult inom inom gamingkretsar och har sålts i över 77 miljoner exemplar världen över. Totalt har spelen dragit in över 60 miljarder dollar.

P.s. Förlåt för all hysterisk namedropping </3

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB