Startsida / Inlägg

Kojima på Gamescom – nytt gameplay från ”Death Stranding”

av Effie Karabuda
Foto: Skärmdump/Youtube

Hideo Kojima gjorde en storslagen entré på Gamescom-mässan. Här är nytt (och obegripligt!) gameplay från hans kommande spel ”Death Stranding”. 

Norman Reedus kissar fram en svamp – inga konstigheter. Guillermo del Toro pratar om synkroniserade livmödrar – inga konstigheter. Margaret Qualley är ihopkopplad med en osynlig bebis – inga konstigheter. Hideo Kojima är utan tvekan spelvärldens främsta flummboll. Det är tur att vi har honom så att saker och ting ruskas om litegrann. 

Under premiärkvällen av Gamescom – som hålls i Köln – klev ”Metal Gear Solid”-legendaren upp på scen och hälsade på programledaren Geoff Keighley. Han presenterade två nya karaktärer från sitt spel ”Death Stranding”, samt en lite längre gameplayvideo.

Den som inte riktigt förstår vad ”Death Stranding” handlar om kommer inte få så mycket mer klarhet i det nu heller. Men vi vet i alla fall att spelet berör förhållandet mellan liv och död och mänsklighetens potentiella utrotning. Ni vet, enkla saker.

En av de nya karaktärerna, Mama, spelas av Margaret Qualley. Hon är en mamma vars bebis befinner sig ”på andra sidan”, men som fortfarande är kopplad till henne via navelsträngen. Kojima kallade det här för en väldigt ”sad story”.

I en annan video blir vi introducerade till Deadman som tolkas av självaste Guillermo del Toro. Han förklarar lite mer om hur bebisen i behållaren på magen fungerar. Kojima kallade även detta för en väldigt ”sad story”.

Starkast var ändå gameplay-klippet med Norman Reedus. Han pissar på gräset och vips, en jättesvamp dyker upp! Sedan traskar han vidare och plockar fram en gigantiskt utfällbar stege ur sin pyttelilla ryggsäck. Han stöter också på en så kallad ”prepper” som är ingen mindre än GEOFF KEIGHLEY.

Ni som tror att programledaren var mer än nöjd över sin cameo tror helt rätt. Påhittet kändes ganska så cirklejerk:igt om du frågar mig.

”Death Stranding” släpps 8 november till Playstation 4.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB