Startsida / Inlägg

Magi kommer till ”The Sims 4” – i ny expansion

av Effie Karabuda
Foto: Skärmdump/Youtube

Fansens önskan är uppfylld – snart släpps en ny expansion fylld med mystik. Se trailern för ”The Sims 4: Magins rike” här. 

Jag minns det som igår. När ”The Sims” existerade i sin renaste form för nästan tjugo år sedan. Simmarna brann upp varje dag av diverse köksbränder och såg lika kantiga ut som ”Minecraft”-block. Det var en härlig och förutsägbar tillvaro. Men så hände något som skakade om vardagen.

Simmarna fick magiska krafter och kunde förvandlas till häxor och trollkarlar. De slapp hålla på med långtråkiga sysslor tack vare besvärjelser som gjorde livet enklare. ”Makin’ Magic” skänkte glans åt simulatorspelet.

16 år har hunnit passera sedan den kultförklarade expansionen släpptes och många har drömt om en comeback. Nu är det äntligen dags för ”The Sims 4” att få sig en släng av magi. Visst har vi haft liknande övernaturliga inslag i de tidigare spelen, men då har det varit i form av älvor och varulvar och jag vet inte vad. ”Magins rike” känns mycket mer ”Makin’ Magic” om du frågar mig.

Det nya tillskottet bjuder på en främmande värld. När du kliver in i den hemliga portalen kan du interagera med bjäror. Vad fan är en bjära? Det är så typiskt svenska ”The Sims” att leta fram ord som ingen riktig människa använder sig av.

Okej, såhär förklarar de fenomenet på sin hemsida; ”En andlig bjära – eller beskyddare – hjälper din sim att bli den besvärjare hen var ämnad att bli. Åkalla en personlig väktare i form av en drake, älva, eller den bjära som bäst passar din sims personlighet. Sedan ger du den ett påhittigt namn.”

Rimligt. Du kommer även kunna kasta besvärjelser på simmar i din närhet och koka ihop elixir till både vänner och fiender. Det kan alltså bli ett gäng påtvingade romanser och plötsliga dödsfall. Perfekt. Dessutom tillkommer en hel del nya prylar, så som trolska kläder, kvastar, trollstavar och andra förtrollande möbler.

Glimmerbrook ser också ut att vara ett härligt ställe att hänga på. Den skogstäta staden kanske verkar stillsam, men ruvar såklart på flera hemligheter. Simmar som gillar att ge sig ut på äventyr kommer säkert att trivas bra där.

”The Sims 4: Magins rike” släpps 10 september till PC och Mac. Konsolversionen är ute 15 oktober.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB