Startsida / Inlägg

Europas största gamingarena öppnar i Stockholm

av Effie Karabuda
Foto: Pressbild

År 2021 slår Space upp portarna på Sergels torg i Stockholm. Det blir Europas största permanenta center för e-sport och gaming. 

Den femte Hötorgsskrapan på Sergels torg i Stockholm kommer att förvandlas till ett digitalt kulturcenter. Gaming, musik och content creation ska samlas på 7 500 kvadratmeter under ett och samma tak, skriver man i ett pressmeddelande.

Framför allt blir Space en av världens största mötesplatser för en ny generation gamers. Det kommer att finnas över 500 gamingstationer fullt utrustade med den främsta hårdvaran – i vad som sägs vara en öppen och varierad miljö. Alla får tillgång till tekniken, oavsett om man spelar för nöjes skull eller professionellt.

Foto: Pressbild

”Den senaste tidens utveckling har gjort att toppdatorer i dag kan kosta upp till 25 000 kronor, vilket inte alla har råd med. Hos oss kommer du till en schysst miljö, där du kan träffa och spela med likasinnade, och där datorer och skärmar är utrustade med det senaste på marknaden”, säger Gustav Käll, vd och medgrundare, till Dagens Nyheter.

Käll jobbar som e-sportschef på Universal Music Group och är gammal världsmästare i ”World of Warcraft”. Han har dragit igång satsningen tillsammans med Björn Ulvaeus företagsgrupp Pop House – som bland annat driver Abbamuseet – och AMF Fastigheter.

Det är också tänkt att man ska arrangera högprofilerade och livesända e-sportsturneringar i byggnadens egen arena. Där kommer etablerade lag att få tävla inför en stor publik.

Foto: Pressbild
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB