Startsida / Inlägg

Blizzard ställer in stort ”Overwatch”-event i New York

av Effie Karabuda
Foto: Flickr/Blizzard

Lanseringen av ”Overwatch” till Nintendo Switch skulle firas med pompa och ståt i New York. Men nu ställer Blizzard in eventet efter kritikstormen. 

I morgon (16/10) skulle Blizzard ha anordnat en storslagen fest på Nintendo World Store i New York, USA – i och med Switch-lanseringen av ”Overwatch”. Spelet kommer fortfarande att släppas till konsolen, men själva tillställningen blir inte av.

Det är Nintendo som kommit ut med nyheten på Twitter. Bara för några dagar sedan utannonserade man eventet på sociala medier och Nintendos hemsida. Tanken var att man skulle fira Switch-versionen och bjuda in kända röstskådespelare från skjutarspelet.

Men tajmingen var minst sagt dålig. Ett event av den här kalibern hade kunnat orsaka stor uppståndelse och framkalla många motreaktioner. Blizzard tog därför det säkra före det osäkra.

Förra veckan hamnade företaget i blåsväder efter att ha stängt av spelaren Chung ”Blitzchung” Ng Wai från Hearthstone Grandmasters. Blitzchung protesterade för Hongkong under den livesända turneringen, vilket bröt mot reglerna. Som straff fick han först inte tävla i ”Hearthstone” under ett helt år och blev fråntagen sina prispengar.

Nu har dock Blizzard sett till att e-sportproffset är portad i endast sex månader och får tillbaka sin vinst. De två kommentatorerna som kickades i samband med händelsen får också komma tillbaka till jobbet om ett halvår.

Men många anser att speljätten reagerade för sent på kritiken. Flera fans tycker att Blitzchung behandlades på ett oacceptabelt sätt som inte alls går i linje med företagets motto ”every voice matters”.

Flera har valt att bojkotta Blizzards spel och avbryta sina prenumerationer.

Läs också… Spelarna gör uppror mot Blizzard – efter Hongkong-skandalen

Läs också… E-sportare kickad från turnering – protesterade för Hongkong

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB