Startsida / Inlägg

Fruktkaka-buggen i ”The Sims 4” är äntligen väck

av Effie Karabuda
Fy för grannar som välkomnar en med fruktkaka!! Foto: Skärmdump/Electronic Arts

Jag har ett viktigt meddelande till allmänheten. Dina simmar kan äta fruktkaka igen – utan att bli helt uppfuckade. 

Det har varit en omtumlande period för många av oss. Men nu kan vi äntligen andas ut. Fruktkakan i ”The Sims 4” är ätbar igen! Inte för att någon sund människa egentligen är sugen på mjukt bröd med torkad frukt i, men man vill ändå att alternativet ska finnas där. Särskilt inför julen och allt.

Tidigare har simmarna haft en rätt så destruktiv relation till kakan. Problemet var att deras smaklökar påverkades permanent av den. Simmar som hatade bakelsen fastnade i ”avsky”-reaktionen och simmar som älskade den fastnade i ett lyriskt kulinariskt tillstånd. Vad de än käkade för mat reagerade de som att de åt fruktkaka. Varenda gång.

Men buggen har nu fixats i en ny uppdatering.

”Simmar som ogillar fruktkaka kommer inte längre reagera negativt på all annan mat. Simmar som gillar fruktkaka kommer inte heller att reagera positivt på all mat av dålig kvalitet. Vi är överens om att fruktkakan var boven i dramat här”, skriver utvecklarna Maxis.

Dessutom rättar man till ytterligare en bugg som gjorde att hushållet drack kopiösa mängder vatten hela tiden. Det här var något som jag personligen fick psykbryt av. Så fort jag inte styrde mina simmar kutade de till badrummet (av alla ställen?!) och tog ett glas vatten. Verkligen ett tvångsmässigt uttorkningssyndrom.

Jag undrar dock varför det tog så lång tid för Maxis att lösa buggarna. Det känns nästan som att de ville att vi skulle lida i onödan.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB