Startsida / Inlägg

5 co-op-spel för dig och din alla hjärtans dag-dejt

av Effie Karabuda
Foto: Jan Vasek/Unsplash

Alla hjärtans dag är här och det ska självklart firas med ett co-op-spel! Mys i soffan med din dejt och en av de här favoriterna…

Eftersom jag nu blivit någon slags självutnämnd love gaming guru whatever har jag delat in spelen i olika kategorier. Förhoppningsvis blir det här en succé för alla inblandade!

Och om ni inte har någon att fira denna kärleksdag med, så kom ihåg att det egentligen bara är ett kapitalistiskt påhitt :D

PUSS OCH KRAM

Om ni vill lära känna varandra bättre…

Moon Hunters

Format: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Bildresultat för moon hunters game

Det här är ett slags personlighetstest i rollspelsformat. Du och din partner spelar antika hjältar vars mytologi skrivs i realtid – baserat på valen ni tar. Tillsammans ger ni er ut på en farlig resa i hopp om att ta tillbaka månen till fantasylandet Issaria och stoppa onda krafter. Ni kommer få chansen att lära er mer om varandras viljor och förmåga att ta beslut. Spelet är superkort och perfekt för en romantisk kväll.

Om ni ska sätta relationen på prov…

Overcooked 2

Format: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Bildresultat för overcooked 2

Om ni klarar av att spela ”Overcooked” ihop kan ni ta er igenom allt. Jag menar det. Det här är en tuffare utmaning än en heldag på Ikea. Upp till fyra spelare samsas om sysslorna i ett kök där beställningarna måste pumpas ut på löpande band. Soppor ska kokas, lök ska hackas och framför allt ska ingenting brännas vid. Kaoset är ett faktum. Jag kan bara önska er ett stort lycka till!!

Om en av er inte är en van spelare…

Unravel 2

Format: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Bildresultat för unravel 2

Din käresta kanske inte är så bekväm med en handkontroll? Då är ”Unravel 2” den perfekta co-op-upplevelsen. Ni spelar varsin garnfigur som ska ta sig förbi hinder i natursköna, svenska miljöer och lösa en mängd pussel utan att trassla in er i varandra. Det räcker med att en av er – det vill säga DU – drar det stora lasset och styr skutan i rätt riktning, så kan den andra bara svansa efter.

Om ni vill bli vettskrämda… 

The Dark Pictures: Man of Medan

Format: Playstation 4, Xbox One, PC

Bildresultat för the dark pictures man of medan

Kryp lite närmre i soffan och håll handen under de mest nerviga ögonblicken. I ”Man of Medan” åker ni ut på en båttur som snabbt blir livsfarlig i och med den brutala stormen som blåser in. Ni tar skydd på ett övergivet skepp och misstänker att något inte står helt rätt till. Det gäller att överväga alla beslut noga så att era karaktärer inte råkar illa ut.

Om ni söker renodlat gulligull…

Yoshi’s Crafted World

Format: Nintendo Switch

Bildresultat för yoshi's crafted world

Behåll den goda stämningen och hoppa upp på din älsklings Yoshi-rygg! Här är allt skapat i en härlig ”do it yourself”-anda och man snålar varken med pigga melodier eller färgglatt pynt. Beta av bana efter bana, kasta ägg för blotta livet och samla så många mynt som möjligt. Jag garanterar att ni kommer ha en otroligt trevlig stund!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB