Startsida / Inlägg

Se nytt gameplay från ”Baldur’s Gate III”

av Effie Karabuda
Skärmdump: Youtube

Äntligen får vi ta en närmre titt på ”Baldur’s Gate III”. Här är den matiga gameplaydemon som visades upp på spelmässan Pax East. 

Ikväll gav Larian Studios sina fans en tydligare bild av vad ”Baldur’s Gate III” har att erbjuda. Det har gått 20 år sedan det senaste rollspelet släpptes – och det märks.

Den tredje delen i serien förvaltar sitt arv, men bygger också vidare på ett mer avancerat ”Dungeons & Dragons”-upplägg. Samtidigt har man slängt in flera cinematiska inslag som påminner om Biowares ”Dragon Age” och CD Projekt Reds ”The Witcher”.

Striderna sker i tur och ordning och du kan köra tredjepersonsperspektiv, eller den klassiska ”Baldur’s Gate”-vyn. Du får också skapa dina egna karaktärer med personliga bakgrundsberättelser och dialogval.

”Baldur’s Gate III” utspelar sig 100 år efter sina två föregångare. Forgotten Realms är fyllt av ”mind flayers” som kidnappar invånare och sprutar in parasiter i deras hjärnor, så att de också blir ”mind flayers”. Som spelare är du själv drabbad, men lyckas fly det värsta kaoset. Parasiten lever dock kvar i din hjärna och ditt uppdrag blir att få ut den.

I en drygt 90 minuter lång demo kämpade Swen Vincke, creative director, med att visa upp studions något buggiga skapelse. Det blev en del död, misslyckade försök att klättra uppför en stege och skakiga pixlar. Gud vad jag älskar livedemos!!

Spelet släpps i early access ”om några månader” till PC och Google Stadia. Ett riktigt releasedatum är fortfarande inte spikat.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB