Startsida / Inlägg

”Minecraft”-spelarens galna projekt: Återskapa jorden i verklig skala

av Effie Karabuda
Skärmdump: Youtube

Youtubern ”PippenFTS” är övertygad om att han kan bygga en skalenlig version av vår planet – i ”Minecraft”. Här är hans plan.

Jag säger inte att vissa har för mycket fritid i covid-tider, men jag säger också att vissa har för mycket fritid i covid-tider. ”PippenFTS” är bensäker på att han kommer lyckas återskapa hela jordklotet i ”Minecraft” i skalan 1:1. Dock behöver han lite hjälp på traven.

Youtubern ska använda sig av två moddar, Cubic Chunks och Terra 1-to-1, för att förverkliga sin dröm. Cubic Chunks gör att man kan överstiga spelets höjdgräns på 255 meter och bygga hur högt man vill, medan Terra 1-to-1 hämtar och gör om data från Google Maps.

I en ny video visar spelprofilen redan upp modeller i verklig storlek av bland annat Mount Everest, The Grand Canyon och landskap på Island. Han berättar om sina egna planer på att återskapa staden Seattle och får till en dramatisk gest där han placerar ut det första blocket.

”PippenFTS” uppmanar även andra spelare att hoppa på tåget och bidra med sina skapelser. Tanken är att man ska samla in verk från en mängd olika användare och sedan patcha ihop allt till en enda stor jordglob.

Kolla in videon här när spelaren slänger sig med ord som ”majesty” och ”wonder” och pratar om att ”nature may perhaps be a greater artist than any of us”. Starkt!!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB