Startsida / Inlägg

88-åring tar sig an nya ”Animal Crossing” – efter 4000 speltimmar

av Effie Karabuda
Skärmdump: Youtube

Audrey från USA har över 4000 speltimmar i ”Animal Crossing: New Leaf”. Såhär såg det ut när 88-åringen äntligen fick lägga vantarna på nya ”New Horizons”. 

För drygt ett år sedan var Audrey fullt upptagen med att plantera blommor och snacka skit om sina grannar i ”New Leaf”. I ett klipp filmat av hennes barnbarn, spelutvecklaren Paul Hubans, berättade hon att hon spelat spelet nästan varje dag och klockat drygt 4300 timmar i det. Videon blev en viral succé och har i skrivandet stund mer än 11 miljoner visningar.

Nu uppgraderar 88-åringen sin 3DS till en Nintendo Switch och kastar sig rakt in i ”New Horizons”. Det var Hubans som överraskade sin farmor med det nya spelet och en exklusiv konsol i ”Animal Crossing”-utgåva.

Självklart förevigade Hubans när Audrey hade sitt första möte med uppföljaren. Hon säger att hon är lite orolig över att behöva hoppa över vatten och råka trilla rakt ner i plurret. Men barnbarnet försäkrar henne om att det kommer gå bra. Audrey får också designa sin karaktär och verkar väldigt förtjust i grafiken som är ”mycket finare” än i föregångaren.

Däremot tänker 88-åringen inte släppa taget om ”New Leaf” riktigt än. Hon har nämligen en massa blommor på sin gamla ö som hon vill fortsätta vattna. Planen blir därför att köra båda spelen samtidigt. Ambitiöst, minst sagt!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB