Startsida / Inlägg

Här är nya Playstation 5-kontrollen Dualsense

av Effie Karabuda
Foto: Playstation

Sony har äntligen visat upp den nya handkontrollen till Playstation 5. Här är allt vi vet om Dualsense. 

Det har varit mycket hemlighetsmakeri kring Playstation 5 som släpps senare i år. Vi har fortfarande ingen aning om hur hårdvaran ser ut eller vad den kommer att kosta. Men nu har vi i alla fall fått kika på den nya handkontrollen Dualsense – som kan ge oss en hint om konsolens utseende.

Designen bryter den gamla svarta looken som hängt med i 20 år och satsar istället på vita inslag. Ljusslingan har flyttats till framsidan och lyser nu runt pekplattan. Personligen tycker jag att den nya formen på Dualsense påminner mycket om Xbox-konkurrenten.

Handkontrollen är inte helt olik föregångaren Dualshock när det gäller själva funktionerna, skriver Playstation på sin blogg. Pekplattan är fortfarande kvar och likaså ”share”-knappen som numera kallas för ”create”-knappen. Precis som Dualshock kommer Dualsense att vara trådlös. Den har också en inbyggd mikrofon och en ”mute”-knapp.

Den största nyheten är den haptiska feedbacken som gör att du kommer känna av ett motstånd i fingrarna när du spelar. Det som händer i spelet förs över i form av små rörelser i kontrollen. Upplevelsen blir alltså snäppet starkare om du till exempel kör bil genom lerig terräng eller hamnar mitt i ett knytnävsslagsmål.

Nu är det bara en tidsfråga innan själva konsolen avtäcks. Kanske får den också en svartvit färgkombination som går i linje med handkontrollen. Spännande!

Foto: Playstation
Foto: Playstation

Läs också… Sony avslöjar mer om Playstation 5 – det här vet vi

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB