Startsida / Inlägg

Här är ”Seinfeld”-spelet vi alla drömmer om

av Effie Karabuda
Foto: Pressbild

Nu kan allas (läs; min) största dröm gå i uppfyllelse. Kultserien ”Seinfeld” ska bli äventyrsspel – men först behöver skaparna få hjälp från fansen. 

Tv-serien om ingenting slog igenom på 90-talet och hänförde miljontals tittare världen över. Jacob Janerka och Ivan Dixon vill göra ett peka-klicka-spel av succén, men behöver fansens stöd i kampen om rättigheterna.

Duon är säkra på att de kan göra den bästa speltolkningen av komediserien. Janerka har tidigare släppt ”Paradigm” som spelades av både Pewdiepie och Jack Septic Eye, medan Dixon har regisserat en musikvideo för Childish Gambino och jobbat med bland annat ”Fallout”, ”Game of Thrones” och ”Wolfenstein”.

Tanken är att ”Seinfeld” ska vara lika långt som ett tv-avsnitt, drygt en halvtimme, och presentera en helt ny handling. Den berömda Larry David– och Jerry Seinfeld-tonen ska finnas där (dock oklart hur det ska gå utan upphovsmakarna??) och likaså alla kända karaktärer. Om spelet går i mål kan det släppas flera DLC:s längre fram.

Storyn de vill få fram heter ”The Email” och går ut på att Jerry, Elaine, George och Kramer ska ta sönder en dator innan dess ägare får syn på ett mejl som helst inte skulle ha skickats. Tyvärr kommer gruppen behöva involvera Newman för att råda bot på problemet.

Men att göra ren fanservice är lättare sagt än gjort. Utvecklarna måste få Larry eller Jerrys välsigne för att kunna genomföra sitt projekt. Och för att nå ut till dessa genier krävs såklart viral spridning.

Som det hängivna ”Seinfeld”-fanet jag är drar jag nu mitt strå till stacken. Med den lilla, lilla makt jag har på denna sajt hoppas jag kunna bidra till det här spelets existens.

Gör mig en tjänst och kolla in trailern!!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB