Startsida / Inlägg

Den här ”Death Stranding”-jackan såldes för 19 000 kronor

av Effie Karabuda
Foto: Pressbild/Kojima Productions

Det kostar att se ut som Norman Reedus. En jacka inspirerad av ”Death Stranding” gick loss för 19 000 kronor – tråkigt nog utan burkbebisen. 

Det finns mycket man kan lägga pengar på här i världen. Gud ska veta att mina spenderarbyxor åker på när man minst anar det. Men det finns ändå vissa köp som till och med jag kan känna att… är det verkligen värt det? Och då har jag lagt flera hundralappar på en vit porslinsskulptur av en ekorrhund. Ja alltså, en korsning av en hund och en ekorre. Ni fattar.

”Death Stranding”-jackan har väckt mycket uppmärksamhet i helgen. Det urbana sportmärket Acronym sålde nämligen slut alla sina exemplar – trots det inhumana priset på 1900 dollar, det vill säga drygt 19 000 kronor.

Plagget är ett officiellt samarbete med Hideo Kojimas succésläpp. Så pass officiellt att klädmärkets medgrundare Errolson Hugh faktiskt fick göra en cameo i spelet. Å andra sidan, vem av Kojimas ”kompisar” har inte fått göra det? Ja jag tittar på dig, Geoff Keighley!!

Tillbaka till jackjäveln. Den är löst inspirerad av Sams, alltså Norman Reedus, utstyrsel. Bebisen i glasburken fick tyvärr inte hänga med som en het accessoar, utan är istället representerad som en stor gul ficka på framsidan. Man har också placerat ut lite Bridges-loggor här och var.

Vilket konstigt mellanting ändå? Satsa antingen på en stilren och apdyr designjacka eller gå all in på proffsig cosplay, känner jag.

Illustration for article titled $1,900 iDeath Stranding/i Jacket Released, Sells Out Instantly

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB