Startsida / Inlägg

Det här vet vi om nya ”The Sims 4: Eko-liv”

av Effie Karabuda
Foto: Electronic Arts

Det är dags att bli miljöaktivist på riktigt i ”The Sims 4”. Här är första titten på nya expansionen ”Eko-liv”. 

”The Sims 4” satsar ännu mer på hållbar livsstil i en expansion som kommer till sommaren. Den här gången ska jag försöka att inte misslyckas fatalt som i ”Smått och smart”. Livssimulatorn smyglanserade nämligen sin ekologiska satsning med ovannämnda prylpaket i början av året, men tar nu Greta Thunberg-filosofin till en ny nivå.

I ”Eko-liv” får du bo i Evergreen Harbour och utveckla din drömtillvaro. Alla dina beslut kommer att spegla sig i stadens välmående.

Ju mer du plockar upp skräp, fixar i din trädgård och använder miljövänliga byggmaterial desto vackrare blir din omgivning. Byggnader täcks av grönska, norrsken dyker upp allt oftare och lerigt vatten blir kristallklart. Men om du slappar och struntar i att städa upp kommer luftföroreningarna att sprida sig.

Du kan också gå all in och producera din egen el eller vatten med solpaneler och vindkraftverk för att göra räkningarna mindre saftiga. Att odla din egen mat hemma i en ny vertikal(!) trädgård är ett annat tillvägagångssätt. Om du är på det humöret kan du alltid hoppa ner i en container och dumpstra skiten ur andra simmars förbrukade föremål och förvandla dem till nya prylar.

Om du vill vara en riktigt jobbig jävel kan du involvera alla dina grannar och styra och ställa över era gemensamma ytor. Du kan stötta gröna initiativ och öppna upp ett gemenskapsutrymme där alla kan skapa och plantera tillsammans. Eller ändra hur hela grannskapet ser ut och främja scenkonst eller något annat kul.

En ny karriär finns också tillgänglig som frilanshantverkare. Fyll i beställningar på posten och på nätet och skicka ut återanvända föremål, bubbeljuice och ljus och mycket mer.

”The Sims 4: Eko-liv” släpps till PC, Mac, Playstation 4 och Xbox One den 5 juni.

Läs också… Min sim försökte vara miljövänlig – och dog

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB