Startsida / Inlägg

Min sim försökte vara miljövänlig – och dog

av Effie Karabuda
Skärmdump: Electronic Arts
Rate

The Sims 4: Smått och smart

Från 12 år

Format: PC, Mac (konsolsläpp 4 februari)

Pris: Ca 99 kr

Utvecklare: Maxis

Utgivare: Electronic Arts

Det nya prylpaket ”Smått och smart” skulle ge min sim ett nytt, Greta-värdigt liv. Men istället kom liemannen på besök. 

EA sålde in det senaste prylpaketet till ”The Sims 4” med följande slogan; ”ekologiskt, billigare och oändligt mysigare”. Det var dags att bygga mikrohus på enbart 100 rutor och minska utsläppen. Jag ville ju inte vara Trump:ig, så därför hakade jag snabbt på trenden och tog mig an den medvetna ”compact living”-livsstilen.

Min sim – som jag döpte till Elsa efter Elsa Billgren – hade stora visioner om sitt liv. Hon skulle bli en världsberömd Michelin-kock med känsla för exakt rätt kryddmått. Men så fort hon flyttade in i sitt färdigbyggda Nils Karlsson Pyssling-hem gick drömmarna i kras. Köket hade inte ens plats för en gammal hederlig spis, utan det fick bli snabbmat i mikrovågsugn alla dagar i veckan.

Foto: Electronic Arts

Det var bara att knappa in ”testingcheats true” och ändra hela hennes livsambition. Elsa skulle sadla om till violinist istället. Men fiolen fick inte plats i den minimala ettan och jag blev tvungen att sälja hennes sopkorg för att frigöra utrymme. Maten kunde väl lika gärna slängas direkt på parkettgolvet.

Ni måste förstå att min enda inredning var typ en byrå, en pall, ett soffbord, en tv på väggen och en uppfällbar säng. Den sistnämnda möbeln har skrämt många ”The Sims”-fans genom åren och behövde därför testköras. Så jag traskade iväg till närmaste pub.

Där beställde Elsa in en skål med oliver och började berömma Bengt Lindbergs utseende. Bengt var en hemarbetande pappa med spetsiga, gröna skor. Kanske inte världens kap, eftersom han dessutom råkade dessutom vara gift med någon som hette Elin. Men skitsamma. Han var blott en del av mitt experiment.

Åttioelva oliver senare skulle Bengan och Elsa rulla runt i lakanen. Problemet var bara att ena sidan av sängen stod placerad mot en vägg, vilket gjorde att Bengt inte kunde klämma sig in och krypa ner under täcket.

Jag stod inför två val. Antingen fick jag förvisa Elsa till myspys i duschen för resten av hennes liv eller dra ut väggen för extra space. Det gjorde ont i själen men jag öppnade till sist byggläget. Trots att jag visste där och då att jag överstigit gränsen för antalet miljövänliga rutor.

Myspyset var snabbt avklarat men det märktes att sängen tagit en del stryk. Jeez Louise, lugna ner er!! Elsa kämpade med att fälla upp sängen igen och det gick väldigt trögt. Den fastnade och hakade upp sig och precis när det kändes som att den fått fäste föll den ner. Rakt på Elsa. Hon hamnade snett med huvudet och mosades till döds.

Liemannen gjorde entré.

Bengt grät. Jag med.

RIP Elsa

P.s. Alla mord åsido, prylpaketet är ett mysigt tillskott med tjejigt gulliga möbler och yteffektiva utmaningar som kommer att förgylla ditt spelande!! Gör Greta stolt och köp det! 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB