Startsida / Inlägg

Äntligen livstecken från nya ”Dragon Age” – Effie i chock

av Effie Karabuda
Foto: Bioware/Privat

Jag är egentligen alldeles för tagen för att kunna skriva en rimlig ingress just nu. Men ikväll, under Gamescoms livesändning, hände något otroligt.

Det skulle vara en helt vanlig torsdagskväll. Jag tog med min nykokta pasta in till vardagsrummet, eller allrummet då för jag bor i en etta… whatever, den här informationen för inte historien framåt.

Där satt jag i soffan, redo att följa Gamescoms digitala event. Stirrandes på Geoff Keighley utan några större förväntningar. Trailer efter trailer presenterades med samma stolta ”world premiere”-skyltning.

”Call of Duty: Black Ops Cold War”, mjeh. ”Unknown 9”, helt ointressant. Ny ”Doom”-expansion, kunde inte bry mig mindre.

Men så hör jag något. BIOWARE. Ett så vackert ord har aldrig tidigare lämnat Keighleys mun. Jag ställer ifrån mig tallriken med spaghetti dränkt i en misslyckad linsbolognese. Stunden jag väntat på i åratal är kommen.

Den lilla, lilla förhandstitten från E3-mässan räknas inte. Det är nu det gäller. En välgroomad man säger till mig att nästa ”Dragon Age” befinner sig i ett tidigt utvecklingsstadie, men att han gärna vill ge en titt bakom kulisserna. Absolut, ge mig allt du har och lite till, you sexy Bioware man. Förlåt, så het är han faktiskt inte. Jag drogs med.

De fyra kommande minuterna är på riktigt årets absoluta höjdpunkt. Konkurrensen är kanske inte svinhård… men ändå.

Kameran panorerar över ruiner i snö, pampig arkitektur och concept art som får mig att tappa hakan. Sure, klippet känns kanske mer som en pr-kampanj för hur härligt det är att jobba för den kanadensiska studion. Men det gör inget. Det märks att utvecklarna är på samma fangirl-nivå som jag och ärligt talat vill jag bara omfamna den gemensamma glädjen som sänds ut från tv-skärmen.

När allt är över kommer dock backlashen. Geoff går vidare till någon ”Surgeon Simulator”-skit. Den patetiska linspastan har kallnat.

Jag kanske ska spela upp klippet igen??

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB