Startsida / Inlägg

Här är spelen som lockar flest fuskare

av Effie Karabuda
Foto: EA/Rockstar Games

Riktiga gamers fuskar inte. Eller? Ny statistik visar att vi är duktiga på att leta upp fusk på nätet – särskilt i de här spelen… 

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit om alla tusentals regelbrytare som stängts av i ”Call of Duty” och andra storspel. Aimbotsen flödar, om man säger så. Det är många fps-fantaster som vill se genom väggar och få hjälp med siktet. Men även lite mindre våldsamma spel lockar till fuffens.

Compare.bet har kollat in vilka spel vars användare är mest benägna att leta upp fusk på nätet. Undersökningen har gjorts genom att analysera Google-sökningarna på de 20 mest spelade spelen i Storbritannien och USA.

”The Sims 4” är – med stor marginal – titeln som attraherar flest fusksugna. ”The Sims 4 Cheats” har i genomsnitt 87 000 sökningar varje månad i Storbritannien och 404 000 sökningar i USA. Man kan alltså lugnt konstatera att ”Sims”-fansen vill optimera sina virtuella liv.

Obs, jag dömer ingen. Jag vet själv hur girig man kan bli i ett så kallat ”starter home” när hela ens budget försvinner i ett nafs för att man så gärna vill ha en hemmabio och konst på väggarna. Då är ”motherlode” den enda utvägen för att kunna upprätthålla en viss standard. Och jag ska inte ens börja snacka om min dragning till behovsfusken, eller fejkklättringen i karriären. Jag känner mig redan smutsig…

Hursomhelst. ”GTA V” är såklart också med på listan, närmare bestämt på andraplats med 35 300 sökningar i månaden i Storbritannien och 154 000 sökningar i USA. Strax därefter hittar vi ”The Sims 3” och ”Red Dead Redemption 2” – följt av ”Minecraft”.

Om du vill nörda ner dig ännu mer i fuskeriet så finns alla siffror här och här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB