Startsida / Inlägg

”Beyond Good and Evil” blir Netflix-film – med känd regissör

av Effie Karabuda
Foto: Ubisoft/Elise Amendola

Efter succén med ”Detective Pikachu” får Rob Letterman göra ännu en filmatisering av ett spel. Regissören ska ta ”Beyond Good and Evil” till Netflix.

Kultspelet från 2003 blir ett äventyr i både animerat och live-action-format, skriver The Hollywood Reporter. Rob Letterman kommer att ta sig an projektet tillsammans med streamingtjänsten och två producenter från Ubisoft Film and Televsion.

Letterman står bakom filmer som ”Shark Tale”, ”Goosebumps” och ”Gulliver’s Travels”. Störst framgång fick han med ”Detective Pikachu” från 2019 som drog in över 433 miljoner dollar och dessutom gick hem hos recensenterna.

”Beyond Good and Evil” utspelar sig under 2400-talet på en avskild planet som attackeras av aliens, men de militära ledarna misslyckas med att beskydda sin befolkning. Reportern Jade arbetar för en motståndsrörelse som ifrågasätter makten och planerar att avslöja en stor konspiration.

När spelet släpptes i början av millennieskiftet fick det blandad respons. Kritikernas lovord ledde till en ”Game of the Year”-nominering på Game Developers Choice Awards 2004. Dessutom fick sci-fi-satsningen en lojal och väldigt hängiven fanbase. Men lanseringen var långtifrån en kommersiell succé och sålde inte så bra som man hade hoppats.

Det var hela tiden tänkt att spelserien skulle bli en trilogi, men vägen dit har varit trög. En uppdaterad HD-version av spelet kom ut mars 2011. Uppföljaren, ”Beyond Good and Evil 2”, är i utveckling och avtäcktes på E3-mässan för tre år sedan.

Produktionen befinner sig i ett väldigt tidigt stadie och man letar just nu efter manusförfattare. Netflix-versionen av ”Beyond Good and Evil” verkar vara helt baserad på det första spelet och är alltså inte en fristående berättelse i universumet.

Än så länge vet vi inte när filmen har premiär.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB