Startsida / Inlägg

”GTA V” gör comeback under lockdown – säljer som smör

av Effie Karabuda
Foto: Rockstar Games/Piqsels

Allt fler köper spel under coronapandemin – vilket har gett ”GTA V” ett nytt uppsving. Här är titlarna som sålt mest under lockdown.

Spelbranschen fortsätter att frodas under pandemin. Särskilt i Storbritannien, rapporterar Gamesindustry. The Entertainment Retailers Association har kollat försäljningen inom nöjessektorn mellan den 23 mars till 13 juni i år – och upptäckt att spel står för en stor del av pengaflödet.

Senaste ”Star Wars”-filmen och ”Frozen 2” toppar såklart listan. Men tredjeplatsen har ”FIFA 20” roffat åt sig med strax över 506 000 sålda exemplar, både digitala och fysiska. ”Call of Duty: Modern Warfare” som släpptes förra året knappar in på fotbollssuccén. Men en lite mer otippat konkurrent är ”Grand Theft Auto V” som har rönt nya framgångar – hela sju år efter sin release.

Totalt har Rockstars actionäventyr sålts i 438 902 exemplar enbart i Storbritannien under knappt tre månader. Numera känns det som att alla brittiska gamers där ute äger ett ”GTA V”. Allt annat vore nästan konstigt.

Nintendos ”Animal Crossing: New Horizons” hade en toppentajming i karantänen och blev spelet på allas läppar under våren och även inpå sommaren. Men spelet hamnar bara på en elfte plats med 206 069 sålda ex. Det beror antagligen på att Nintendo inte delat med sig av statistiken för den digitala försäljningen.

Vem vet, kanske hade livssimulatorn slagit gamla goda ”GTA V”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB