Startsida / Inlägg

”Fall Guys” drog in 9 miljoner till funktionsvarierade spelare

av Effie Karabuda
Foto: Mediatonic

Det nya succéspelet ”Fall Guys” lyckades skramla ihop nästan 9 miljoner kronor i sin välgörenhetsauktion – tack vare bland andra streamingstjärnan Ninja. 

Upplägget var enkelt. Den som donerade mest pengar till den brittiska ideella organisationen Special Effect skulle få ett specialdesignat skin i ”Fall Guys”. Budkriget var ett faktum och både företag och privatpersoner gav sig in i striden.

Men vinsten kammades till slut hem av två kända spelprofiler, Tyler ”Ninja” Blevins och Jimmy ”Mr Beast” Donaldson. De fick också lite ekonomisk hjälp av Aim Lab och G2 Esports. Deras slutgiltiga bud landade på 1 miljon dollar, närmare bestämt 8,6 miljoner kronor (ja ja, jag rundade upp lite i rubriken…).

Alla pengar går alltså till Special Effect som jobbar för att hjälpa gamers med funktionsvariationer att spela sina favoritspel, genom att till exempel bygga särskilda riggar och utveckla en anpassad teknik.

Förutom välgörenhetsdonationen innebär det här alltså att de fyra vinnarna kommer att få varsitt skin i spelet som designas av utvecklarna. I Aim Lab och Ninjas egna prototyp har streamern såklart sin ikoniska blå kalufs med tillhörande pannband.

Men budvigningen hade faktiskt kunnat ta en helt annan vändning. Om auktionsgudarna varit på ett lite mer crazy humör hade vi kunnat få ett rövhålsskin. En amerikansk bidétillverkare bjöd nämligen tiotusentals dollar för att få igenom sin design med texten ”ask me about my butthole”. Men tyvärr (?) räckte inte det hela vägen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB