Startsida / Inlägg

Bekräftat: ”Super Mario”-klassiker släpps snart till Switch

av Effie Karabuda
Foto: Nintendo

Ryktet stämmer! Mario firar 35 år – med gamla hits som lanseras på nytt. ”Super Mario 64”, ”Super Mario Sunshine” och ”Super Mario Galaxy” kommer till Switch.

I april skrev jag om ett väldigt trevligt rykte, nämligen att några av världens mest älskade ”Super Mario”-spel gör comeback. Nu bekräftar Nintendo att så är fallet. Redan den 18 september släpps en samlingsutgåva, ”Super Mario 3D All-Stars”, med tre nostalgiska äventyr till Nintendo Switch.

Man har optimerat ”Super Mario 64”, ”Super Mario Sunshine” och ”Super Mario Galaxy” med högre upplösning, men utan att tumma på den klassiska grafiken. Själv ser jag verkligen fram emot att få dra i Marios mustasch på startskärmen för den underbara N64-titeln. Det måste väl gå att göra direkt på pekskärmen, eller? Tänk vad långt tekniken har kommit!!

Men spelen finns tyvärr bara att köpa under en tidsbestämd period. De fysiska exemplaren säljs i ett begränsat antal i butik och den digitala versionen går bara att ladda ner till och med 31 mars 2021.

35-årsjubileet innebär att fler gamla godingar lanseras inom en snar framtid. Till exempel får ”Super Mario 3D World” en remaster den 12 februari 2021. Vi kan också se fram emot – eller bäva inför – ”Super Mario Bros. 35” där 35 spelare möts i en battle royale-kamp.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB