Startsida / Inlägg

Högt tryck på Playstation 5 – kan bli förseningar

av Effie Karabuda
Foto: Sony

Förbokningarna av Playstation 5 går åt som smör i solsken. Den som inte lyckas roffa åt sig en konsol kan tyvärr drabbas av sena leveranser. 

I onsdags blev det klart att PS5 släpps den 19 november i Sverige. För drygt 5990 kronor kan du nu förboka konsolen – om du är snabb. De flesta exemplaren har redan gått åt och en del återförsäljare kommer inte kunna leverera konsolen förrän en månad efter lanseringen.

På bara en halvtimme hade Elgiganten sålt slut på alla sina PS5:or som de fått skickade till sig av Sony. Bland andra Webhallen och Dustin Home har redan stängt sina förbokningar. Däremot har Inet och Mediamarkt i skrivande stund fortfarande ett par hårdvaror kvar.

Men om man kikar på Mediamarkts hemsida står det att den preliminära leveransen är  beräknad först i december. Så det gäller att ha is i magen.

Lagret kan förstås fyllas på de kommande veckorna. Men just nu verkar det vara en väldigt liten tillgång i förhållande till det höga trycket. I värsta fall kan det bli så att vissa inte får tag på en Playstation 5 förrän nästa år.

Nästa vecka, den 22 september, går det att förbeställa Xbox Series X och Xbox Series S online hos Microsoft Store, Elgiganten, Webhallen, MediaMarkt, CDON och Power. Konsolerna släpps den 10 november.

Vi får hoppas på att Microsoft har planerat lite bättre.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB