Startsida / Inlägg

Ikeas nya satsning – gör gamingmöbler med datorjätten

av Effie Karabuda
OBS! Stolen på bilden har inget med Ikea-samarbetet att göra, det är bara en annan möbel från Asus. Foto: Asus, LISE ÅSERUD/NTB/TT

Redan nästa år kommer du kunna sitta i en gamingstol från Ikea. Den svenska möbelkedjan avslöjar mer om sina stora planer ihop med Asus.

Det tog ett bra tag, men nu har till och med Ikea fattat att det finns pengar att hämta i spelbranschen. Möbelföretaget meddelar att de tänker släppa omkring 30 produkter i samarbete med Asus ROG – som är kända för sina datorer, grafikkort, bildskärmar och många andra gamingtillbehör.

En rad möbler släpps redan i februari nästa år – dock bara i Kina. Resten av världen får vänta tålmodigt till oktober 2021. Det är än så länge hemligt vad för typ av inredning som kommer att finnas ute i butik, men någon liten gamingstol ihop med ett passande bord är väl inte en helt galen gissning.

I sitt pressmeddelande snackar Ikea också en del om fördomarna kring gaming och att det inte bara är killar som spelar. De lyfter spel som en social och inkluderande syssla som kan vara bra för den mentala hälsan. Och så vidare. Allt detta känner vi ju till sedan tidigare.

Förhoppningsvis kan den här trevliga inställningen om mångfald även spegla sig i designen på möblerna. Jag står nämligen inte ut med en till gamingstol som är lika stor som en människa, täckt i svartvitt plastläder och vars rygg går ända upp till nacken. Mitt ex köpte en sån stol och den tog upp halva vår lägenhet. Jag mådde verkligen inte bra av att kolla på den.

Tyvärr lämnade han kvar åbäket efter att jag gjort slut… kanske som ett litet straff? Det var i alla fall ett helvete att göra sig av med den, men det är en annan historia.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB