Startsida / Inlägg

Joe Biden sist på bollen – har skaffat en ö i ”Animal Crossing”

av Effie Karabuda
Foto: Andrew Harnik/ AP/TT, Nintendo

Ikväll är det premiär för Bidens ”Animal Crossing”-satsning. Den amerikanske presidentkandidaten hoppas kunna värva nya väljare på sin ö. 

Man kan säga vad man vill om Joe Bidens tajming och ”down with the kids”-ängslighet. Men det är ändå rätt mäktigt att vi lever i en värld där spelens genomslagskraft är så pass självklar att en presidentkandidat tar sin kampanj till ”Animal Crossing”.

Fredag kväll klockan 20.00, svensk tid, är det dags för en första titt på ”the official Biden island”. Demokraten samarbetar tillsammans med Twitch-kanalen Kinda Funny Games där invigningen av ön kommer att sändas live.

Det är lite oklart vad den lilla tillflyktsorten består av, men det lär säkert finnas en del posters och flaggor med ”Biden Harris 2020”. Jag har dock svårt att tro att 77-åringen själv har suttit där med landskapsverktyget och byggt vattenfall och grusvägar. Han har förhoppningsvis lämnat över ansvaret till någon som hade kunnat vara hans barnbarn.

Sedan mars i år har ”Animal Crossing: New Horizons” skänkt en stor glädje och kanske framför allt ro till många coronastressade spelare världen över. Flera politiker har också använt Nintendos livssimulator för att marknadsföra sig själva.

Alexandria Ocasio-Cortez var bland de första att hoppa på trenden. Vänsterdemokraten från New York är själv ett ”Animal Crossing”-fan och blev därför uppmuntrad av sina följare att besöka deras öar. Sagt och gjort. Ocasio-Cortez tog emot dodo codes, minglade runt och lämnade päron utanför folks hus.

Nu är det bara en tidsfråga innan Trump bygger THE GREATEST ISLAND OF ALL TIME med en stor mur runt sig :D

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB