Startsida / Inlägg

”Minecraft”-filmen skjuts upp – efter år av haverier

av Effie Karabuda
Foto: Mojang

”Kommer Minecraft-filmen någonsin bli av?” – är en fråga jag ställer mig dagligen. Inte riktigt kanske. Det ser återigen mörkt ut för Mojangs satsning. 

Jag har aldrig vaknat upp och tänkt ”NÄR har Minecraft-filmen premiär? SNÄLLA GE MIG ETT DATUM!”. Men jag är inte heller sju år gammal. Så därför kan jag inte avfärda nyheten om filmens försening och säga att ingen bryr sig, för det tror jag nog att många mindre människor gör. Om de nu ens känner till dess existens.

Rullen baserad på den svenska spelsuccén skulle egentligen kommit till biosalongerna den 4 maj 2022, men nu skjuts produktionen upp på obestämd tid, rapporterar The Hollywood Reporter. Det är främst coronan som sätter krokben för arbetet.

För drygt två år sedan hoppade både regissören och en av manusförfattarna av projektet, enligt The WrapRob McElhenney (”Always Sunny in Philadelphia”) skulle regisserat och Jason Fuchs (”Wonder Woman”) var med och la grunden för berättelsen. Men duon har ersatts av ett annat par, nämligen Aaron och Adam Nee som gjort sig kända för ”Band of Robbers”.

Självaste Notch avslöjade filmen – som görs ihop med Warner Bros – redan 2014. Men det var inte förrän 2019 som Mojang berättade mer om handlingen. Då sa studion att vi kan förvänta oss ett live action-upplägg med en tonårstjej och en grupp äventyrare i fokus. De ska rädda blockiga Overworld från den onda Ender Dragon. Och så vidare.

Tanken var att filmen skulle visas upp för världen maj 2019. Men något gick snett. Flera gånger. Under en period på sex år.

Nåväl. Den som väntar på något gott…??

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB