Startsida / Inlägg

Sony släpper gratis Black lives matter-tema till PS4

av Effie Karabuda
Foto: Sony/Playstation

Sony stöttar Black lives matter och lanserar ett nytt tema till Playstation 4 – med en knuten näve som symboliserar rörelsen.

När George Floyd dödades av polis i Minnesota var det inte bara människor världen över som visade empati för USA:s svarta befolkning. Även stora spelföretag stöttade Black lives matter offentligt på sociala medier.

Nu tar Sony sitt engagemang ett steg längre genom att släppa ett gratis tema till Playstation 4. Den nya designen har en svart bakgrund med gula detaljer, där rörelsens knutna näve sträcker sig från den nedre delen av skärmen. Högst upp bland notifikationerna syns även hashtaggen #BLM framför grå ränder.

Många uppskattar hyllningen, men en del Playstation-fans har uttryckt sin ilska i olika forum. Vissa skriver att de har tagit tillbaka förbeställningen av PS5 på grund av temat. Om det stämmer eller om vissa bara vill provocera är svårt att avgöra.

Oavsett sanningshalten i de arga inläggen på Twitter och Reddit är det flera som välkomnar avbokningarna. I och med det höga trycket på Playstation 5 och Sonys dåliga framförhållning kan det möjligtvis bli lättare att beställa hem konsolen för andra lite mer BLM-positiva gamers.

Microsoft och Xbox har också talat öppet om rasism och stöttat afroamerikaner i sina sociala kanaler. Bland andra Activision och Bungie har lagt in meddelanden och föremål i ”Call of Duty” och ”Destiny 2” som uttrycker sympati för Black lives matter.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB