Startsida / Inlägg

Snart kan du åka på skidsemester – i ”The Sims 4: Snöiga bergen”

av Effie Karabuda
Foto: Electronic Arts

Ända sedan ”On holiday”-expansionen kom ut 2002 har jag längtat efter en riktig skidsemester i ”The Sims”. Här är första titten på den nya vintersatsningen. 

Den tionde expansionen för ”The Sims 4” är snart här. I en Japan-inspirerad miljö får våra simmar fly till ett semesterparadis, Mt Komorebi, täckt i snö. Tidigare har man kunnat lajva sjöjungfru och jobba på brännan på ön Sulani, men nu väljer EA en lite kyligare inriktning.

Det gick visst inte att slänga ihop en semesterexpansion med flera olika resmål samtidigt – nej nej, här ska det mjölkas till max! Andra bullar var det under ”On holiday”-tiden då man både kunde campa i naturen, leva ”all inclusive”-livet på stranden och åka bort till minusgraderna.

Skämt åsido ser jag väldigt mycket fram emot ”The Sims 4: Snöiga bergen”, trots EA:s något giriga approach. Mest för att man inte bara tillfälligt kan besöka orten utan faktiskt bo där – till skillnad från ”The Sims 4: Star Wars”

Man kan ta sig an den nya världen på olika sätt. Den som är sugen på att promenera i bambuskogar eller meditera i en zen-vänlig och varm källa uppe bland bergen kan njuta av det. Men om man är mer intresserad av att leva lite farligt passar det kanske bättre att åka skidor och snowboard eller till och med klättra på klippor.

Personligen ser jag mest fram emot att bygga mitt drömhem. IRL har jag liksom redan eskalerat i inredningen i min etta (det är corona, vad ska man göra?), så jag behöver få utlopp för min inre Lulu Carter någon annanstans. Planen är att verkligen gå all in och utnyttja alla nytillkomna prylar såsom skjutdörrar, rumsavdelare, lyktor och fontäner.

Ett gäng vinterkläder och andra klassiska japanska plagg kommer också att finnas i skaparläget – som totalt fylls med 130 nya föremål.

”The Sims 4: Snöiga bergen” släpps till PC, Mac, Playstation 4 och Xbox One den 13 november.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB