Startsida / Inlägg

Efter floppen: ”Cyberpunk”-spelare får pengarna tillbaka

av Effie Karabuda
Foto: CD Projekt Red

”Cyberpunk 2077” fick inte lanseringen som många hoppats på. Nu ber CD Projekt Red om ursäkt för alla buggar och meddelar att man kan ångra sitt köp. 

De polska utvecklarna kryper till korset efter att flera klagat på att actionrollspelet inte håller måttet. Det är framför allt på tidigare konsolgenerationen, alltså PS4 och Xbox One, som spelare upplever glitchar och buggar. Att maskinerna inte klarar av att ladda spelet och kraschar gång på gång verkar vara det vanligaste problemet. I kombination med annat meme-vänligt krångel.

Därför har CD Projekt Red gått ut med en ursäkt på sociala medier (som så många gånger förut när spelet försenats…) och meddelar att de jobbar hårt på olika uppdateringar. I helgen släpptes till exempel en så kallad ”hotfix” som skulle lösa det värsta trasslet.

Inom sju dagar ska en till patch komma och efter det tänker studion jobba löpande med att fixa buggarna. Vi kan också vänta oss två stora patchar i januari och februari som främst ska underlätta spelandet på den gamla konsolgenerationen.

Dessutom är utvecklarna tydliga med att man kan be om pengarna tillbaka, om man känner för det.

”Vi vill alltid att alla som köper våra spel ska vara nöjda. Vi skulle uppskatta om ni ger oss en chans, men om du inte är nöjd med hur spelet presterar på din konsol och inte vill vänta på uppdateringar så kan du be om en återbetalning”, skriver teamet på Twitter.

Den som har köpt en digital kopia på Playstation eller Xbox kan be om pengarna tillbaka i respektive onlineshop. Om man sitter på ett fysiskt exemplar kan man testa att gå till återförsäljaren. CD Projekt Red hänvisar även till en företagsmejl som man kan vända sig till ifall returen krånglar.

Som PS5-ägare har jag varit rätt så skonad från tekniska problem och bara drabbats av någon krasch här och där. Ibland händer det dock en karaktär sätter sig mitt i luften istället för på en stol… Men det kan jag ändå leva med.

Jag spelar på så mycket jag kan (koden landade i min inkorg först den 9 december) så att ni snart kan få en recension. Håll ut!!

Hörni, jag tycker vi avrundar med tre genialiska buggar:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB