Startsida / Inlägg

Josef Fares visar upp ”It Takes Two” – se gameplay här

av Effie Karabuda
Foto: Hazelight/Electronic Arts

Under nattens The Game Awards fick vi kolla in regissören Josef Fares tredje spel. ”It Takes Two” handlar om att lappa ihop en trasig relation. 

I somras släpptes en första smygtitt på den svenske regissörens kommande satsning. Men i natt bjöds det äntligen på en mer ingående gameplay-trailer. ”It Takes Two” är ett co-op-äventyr som ser ut att vara ett fullskalat 3D-kaos, fast på ett bra sätt.

Vi får följa Cody och May, ett tidigare lyckligt gift par som verkar ha tappat gnistan i äktenskapet. Av någon anledning har de förvandlats till dockor. Det enda sättet att hitta tillbaka till människolivet är om de jobbar på relationen.

I fartfyllda banor blir dockorna jagade av mikrofoner som vill käka upp dem och ja, en massa andra grejer som vill göra dem illa. Det är explosioner hit och dit och ett tvättäkta ”winter wonderland” som karaktärerna får ta sig igenom. Släng också på en excentrisk sagobok som gärna pratar om passion och attraktion och vi är hemma.

Josef Fares är, ihop med sin studio Hazelight, inte alls främmande för co-op-genren. Han körde på ett liknande koncept för två år sedan i ”A Way Out” – där Fares Fares spelade en av huvudrollerna. Innan dess jobbade Fares med Starbreeze på kritikerrosade ”Brothers: A Tale of Two Sons”.

”It Takes Two” släpps 26 mars 2021 till PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X/S och PC.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB