Startsida / Inlägg

Fans rasar mot Blizzards rumpfixering

av Effie Karabuda
tracer

Efter klagomål riktade mot en av Blizzards karaktärers rumpa tvingas företaget ta bort den omtalade poseringen i ”Overwatch”. 

Internet har drabbats av ytterligare en rumpchock! Denna gång är det spelföretaget Blizzard som är boven i dramat. I det kommande skjutarspelet ”Overwatch” poserar varje karaktär på ett visst sätt när de vinner – demonen Tracer med sina tidsmanipulerande egenskaper väljer att lägga mycket fokus på just… rumpan.

Eller tja, Tracer gjorde ju då inte valet själv utan det var väl någon spelskapare på Blizzard som kände att ”EUREKA! Jag vill göra något nyskapande! Wait for it… Tracer är ju en kvinna… därför måste vi visa hennes rumpa!” *applåder*

tracer2

Alltså, bakdelar är ju trevliga och så men jag känner att om jag vann en fet match så skulle jag hellre göra ett klassiskt peace-tecken eller kanske något åt Bruce Lee-hållet?!

På ”Overwatch”-forumet har ett stort antal fans klagat högt och tydligt. Medlemmen Fipps skriver bland annat ”What about this pose has anything to do with the character you’re building in tracer? It’s not fun, its not silly, it has nothing to do with being a fast elite killer. It just reduces tracer to another bland female sex symbol.” Amen.

Men om vi ska gå in på detaljer så är det faktiskt så att Tracer har olika outfits med denna posering – det råkar vara just den där gula dräkten som skär in lite extra i stjärtskåran (trodde aldrig att jag skulle skriva ”stjärtskåra” – välkommen till Aftonbladet Spela!). Annars ser hon trots allt ganska badass ut. Kolla här till exempel:

tracer2

Blizzard har hur som helst tagit till sig kritiken och väljer nu att totalt skrota posen i den lite mer avslöjande dräkten. Game Director Jeff Kaplan säger att de vill att alla ska känna sig starka och heroiska i Blizzards community och att ingen ska behöva bli obekväm eller representeras på ett felaktigt sätt.

Bra. Slutet gott allting gott.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB