Startsida / Inlägg

REAKTION: Nathan Drake om sitt mörka förflutna

av Effie Karabuda

Det är dags för en uppdatering från ”Uncharted 4”-fördärvet – en olidlig väntan som kan få en människa att bryta ihop. Men den nya trailern får Effie att le igen. 

Hoppet är tillbaka! Nathan Drake visar livstecken igen! Om ni mot all förmodan har glömt bort min reaktion på när Naughy Dogs efterlängtade ”Uncharted 4” försenades ännu en gång så kan jag bara säga att det såg dystert ut – men lugnet börjar så småningom att infinna sig i min kropp igen.

Nathan Drake funderar över sitt förflutna i den nya trailern. Ännu en gång sitter han där med en skatt i handen, fast har det verkligen gjort honom lyckligare? Ännu en gång har han slösat bort flera chanser till att leva ett normalt liv. Är det värt det?

Vem är Nathan? Egentligen…? En man. En skadad man. En härlig swirl av en vanilj och choklad-milkshake där det vita och det svarta i livet blandas ihop till något starkt. Ett mörker som inte går att överge bara så där. Ett ljus som gör att han orkar kämpa sig igenom de tuffa stunderna som omkullkastar precis allt.

Visst kan Nathan känna kärlek… men går det verkligen att älska någon fullt ut när han inte har tagit itu allt som har ärrat honom? Är det kanske något i barndomen som har lämnat spår som aldrig går att förtränga?

Nä nu börjar vi närma oss Lars Norén-nivå och någonstans får man ändå sätta stopp.

Hur som helst var det här en trevlig distraktion från min annars panikartade inställning till det hela. Jag hamnade i ett slags zen-läge där jag i 30 sekunder fick glömma bort allt det jobbiga. För en stund hittade jag tillbaka till den Effie jag var innan ”Uncharted 4” försenades.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB