Startsida / Inlägg

Jobbsugen? Kolla in kontorssimulatorn i Virtual Reality!

av Effie Karabuda

Virtual Reality har aldrig varit verkligare. Nu kan du som inte får nog av kontorsjobbet fortsätta att arbeta när du kommer hem. På med VR-glajorna bara! 

Du har tillbringat snart åtta timmar på jobbet. Fastklistrad på samma kontorsstol som får ryggen att värka. Kaffet i koppen har kallnat. Men det gör inget eftersom att du inte alls längtar bort – din högsta önskan är ju att sitta kvar och jobba ihjäl dig! Trots detta måste du ändå trippa hemåt förr eller senare… men vilken tur att du då kan fortsätta med arbetet i hemmets lugna vrå tack vare Virtual Reality-spelet ”Office Worker” som finns till HTC Vive.

I den här VR-simulatorn får du göra alltifrån att svara i telefon, rensa inkorgen och kämpa med skrivaren. Det var väl kanske inte riktigt det här vi hade föreställt oss när Virtual Reality fick sitt genomslag i spelvärlden.

Jag hade ju i alla fall storslagna drömmar om att inta rollen som någon Commander Shephard-liknande rymdsoldat som styr en hel flotta på jakt efter outforskade planeter. Eller kanske få låtsas vara Whitney Houston som uppträder på Madison Square Garden framför en jublande publik på 20.000 pers… Där står jag i en åtsittande glittrande klänning ropandes ”New York, can you hear me?!” Nåväl, vad vore en bal på slottet…

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB