Startsida / Inlägg

”LEGO Star Wars”-författaren: ”Det är ett sjuhelsikes ansvar”

av Effie Karabuda

EXKLUSIVT! Effie pratar med manusförfattaren bakom kommande ”LEGO Star Wars: The Force Awakens” som avslöjar nya berättelser i ”Star Wars”-universumet.

Graham Goring
Graham Goring

I en Norden-exklusiv intervju berättar manusförfattaren Graham Goring för Aftonbladets ”Spela med Effie” om utvecklingen av ”LEGO Star Wars: The Force Awakens” baserat på den senaste ”Star Wars”-filmen. Vi kommer att få ta del av helt nya händelser som utspelar sig mellan ”Return of the Jedi” och ”The Force Awakens”. Paketerat i en fyndig LEGO-atmosfär får vi följa vi med på en resa bland klassiska karaktärer.

– Det är vårt snyggaste spel någonsin. Vårt team har verkligen ett öga för detaljer och har skapat något som är i nivå med filmen, i kombination med en massa annat extramaterial, säger Goring.

LSWTFA_Rathtar Hunting 1

I ett av spelens uppdrag befinner sig Han Solo och Chewbacca på en spöklig alien-liknande planet i jakt på rathtars. Under ett annat äventyr får man i uppdrag att försöka stjäla ett rymdskepp från The First Order i ett plasma-aktigt vulkanområde. Även ny information kring utforskaren Lor San Tekka röjs upp – i filmen var han med i första scenen tillsammans med Poe Dameron. Men i spelet kommer det fram en djupare bakgrundshistoria när vi tillbringar tid med Lor San Tekka på Jakku.

– Fansen har ofta en massa frågor efter att de har sett filmen och undrar vad som hände med vissa karaktärer. Nu har vi äntligen möjlighet att ge svar på de funderingarna.

TT Games har arbetat med ”Star Wars”-serien sedan 11 år tillbaka. Under tidens gång har de byggt upp ett ömsesidigt förtroende med Disney och LucasFilms. Goring säger att filmerna och spelen gifter sig perfekt med varandra.

LSTFA_Announce_1

– Jag älskar att skriva idiotiska karaktärer. Den senaste filmen hade så mycket humor i sig som direkt fördes över till de finurliga dialogerna i spelet. Kolla på alla stormtroopers till exempel – jag brukar placera dem i bakgrunden, få dem att ta dåliga beslut och säga korkade saker.

Graham Goring har arbetat i spelbranschen i 16 år. Han började som pixel-konstnär och har provat på både animering och 3D-modellering. Goring säger att han har ”misslyckats uppåt” och syftar på att han tog sig igenom jobb han inte var särskilt bra på för att slutligen lyckas som manusförfattare.

– På fritiden brukade jag köra lite stand-up, blev upptäckt och fick frågan om jag ville skriva spelmanus. Det lät hundra gånger bättre än ett riktigt arbete. Jag vet inte hur du känner, Effie, men jag valde ett skrivarjobb för att inte behöva gå upp innan klockan tolv – den saken är säker.

LSTFA_Announce_2

Att skriva dialoger för LEGO-spelen kräver mycket av en. Det gäller att Goring är insatt i hur spelmekanik fungerar och vad för ”Star Wars”-fakta som är viktig för fansen. Hans tidigare tekniska erfarenheter i branschen hjälper honom att förstå hur spelet är uppbyggt och vad för interaktioner som kan föra spelaren vidare. Goring gör research i flera timmar på Wookiepedia för att samla referenser till vad han kallar för ”fåniga sidouppdrag”. Det mesta av jobbet är ett rent nöje, men det går inte att undslippa all press som medföljer.

– Det är ett sjuhelsikes ansvar som väger tungt. Filmerna är ju älskade av miljontals människor och självklart vill man att ens namn ska associeras med en produkt som är perfekt. Men vi tänker inte göra någon besviken. Spelet är trots allt gjort av ”Star Wars”-fans för ”Star Wars”-fans.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB