Startsida / Inlägg

”World of Warcraft” får en egen kokbok

av Effie Karabuda
WoWcookbook-Cover
Foto: Chelsea Monroe-Cassel

Sugen på lite konserverad fårpölsa à la ”World of Warcraft”? I oktober släpps en hel kokbok inspirerad av spelet. Här är recepten du inte vill missa… 

wowbok1Författaren Chelsea Monroe-Cassel är aktuell med kokboken ”World of Warcraft: The Official Cookbook” som släpps i oktober. Sedan tidigare är hon känd för att ha skrivit en annan bok med recept från ”Game of Thrones”. Men den här gången lär den kulinariska upplevelsen bli snäppet vassare. I ”WoW”-kokboken kan vi förvänta oss alltifrån honungskryddade lavar, sött potatisbröd eller revben från vildsvin indränkt i öl. Den mest uppseendeväckande matkonstellationen är kanske ”ironforged rations” med konserverad fårpölsa – varenda fantasyälskares dröm, eller hur?

Monroe-Cassel berättar för Geek & Sundry att det krävs stort tålamod och mycket övning för att lyckas med den perfekta måltiden. Vissa rätter behövde skrotas eftersom att de krävde alldeles för bisarra ingredienser. ”Ingen vill väl tillaga svansar från prärievargar eller stora stycken av spindelkött”, säger Monroe-Cassel.

wowbok4

Äktheten var allra viktigast när Monroe-Cassel gjorde om den fiktiva maten till verkliga recept med detaljer tagna från ”WoW”-universumet. ”Recepten måste vara så autentiska som möjligt och ligga i linje med världen, kulturen och estetiken. När det gäller ’Warcraft’ är världen så expansiv, så det finns extremt mycket att jobba med”, säger hon.

wowbok3

Förutom lite mer tveksamma recept som har med inälvor att göra, finns det trots allt en hel del godsaker som lär gå hem hos de mest inbitna ”WoW”-fansen. Jag ser till exempel stor potential i de hemmagjorda drinkarna med sitt cosplay- och lajvaktiga utseende. Vem vill inte fläta håret i alv-stil och sätta en pilbåge på ryggen samtidigt som man smuttar på alkohol från en elegant glaskupa med kork (hint; jag)?! Alla som ska till Medeltidsveckan eller är med i Tolkiensällskapet – här har ni er bästa accessoar.

Det kanske är något fel på mig. När jag borde tänka ”vad i helvete är det här?” som en vanlig människa, blir jag istället exalterad och börjar planera storbak av kanel- och mandelfyllda ”Rylak Claws”. Ni vet i alla fall vem som kommer att stå först i kön till sci-fi-bokhandeln i oktober…

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB