Startsida / Inlägg

Snart kan du spela med PS4-kontrollen på datorn – helt trådlöst

av Effie Karabuda
adapterps4

Är du trött på att harva med kablar för att kunna koppla in handkontrollen Dualshock 4 i din dator? Sony har hittat en smidig lösning på problemet. 

Strax efter att Sony meddelade att Playstation Now ska lanseras (streamingtjänsten där du kan spela klassiska Playstation-titlar på din PC), släpper företaget ännu en nyhet. Handkontrollen till Playstation 4, Dualshock 4, går nu att koppla in i datorn.

Med hjälp av en adapter kan man trådlöst spela med sin Dualshock på antingen PC eller Mac. Adaptern stoppas bara in direkt i USB-uttaget. Priset på Sonys trådlösa lösning kommer att ligga runt 200 kronor och släpps 15 september.

PS-Now-PC-930x620

Tidigare har jag alltid spelat med Xbox One-kontrollen på PC eftersom att den är Microsoft-kompatibel och väldigt enkel att hantera. Den största anledningen till att använda Dualshock 4 till gamingdatorn är egentligen för att slippa sladdarna, annars tycker jag faktiskt att Xbox har den mest bekväma handkontrollen. Det kan bli ett tufft beslut det här… Tacka vet jag i-landsproblem.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB