Startsida / Inlägg

Bethesdas oväntade besked: ”Skyrim” och ”Fallout 4”-moddar inte tillåtet på PS4

av Effie Karabuda
skyrimps4

Fansens besvikelse är ett faktum. Bethesda utlovade efterlängtade moddar till ”Skyrim” och ”Fallout 4” på Playstation 4 – ett löfte som de inte kunde hålla. 

Rollspelsfansen jublade när Bethesda tidigare i år utannonserade att spelarna kommer att kunna ladda ner modifikationer till remaster-versionen av ”Skyrim” och ”Fallout 4” på PS4. Det här är en efterlängtad funktion som förut bara har funnits till PC. Med hjälp av moddar kan man skräddarsy sitt spel precis som man vill och krydda till olika utstyrslar och byggnader.

Pinsamt nog ser det nu ut som att Bethesda får ta tillbaka sitt löfte. Spelstudion säger att Sony inte tillåter Bethesda att publicera användarmoddarna på det tilltänkta sättet som de ska fungera på. Spelarna ska kunna få friheten att skapa precis vad de vill, men Playstation-jätten sätter alltså för många begränsningar.

”Precis som du, är vi besvikna över Sonys beslut med tanke på all tid och energi vi har lagt ner på det här projeket, och särskilt över all den väntan fansen har fått ta sig igenom för att mod-stödet ska släppas. Vi tycker att det här är ett viktigt initiativ och hoppas på att hitta andra sätt att göra användarmoddarna tillgängliga för vår Playstationpublik.”, skriver Bethesda i ett uttalande.

Moddarna kommer alltså bara att finnas tillgängliga på Xbox One. Redan idag kan man ladda ner hur många man vill på Microsofts konsol till ”Fallout 4” – med största sannolikhet kommer detta även att gälla nya ”Skyrim” som släpps i oktober.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB