Startsida / Inlägg

Morfar berättar hur ”Destiny” räddade honom – se det rörande mötet här

av Effie Karabuda
destiny2
Skärmdump: Kotaku Foto: Bungie

Streamern ”lucent_beam” ville hjälpa ett ”Destiny”-fan med låg level. Det visade sig att spelaren var en pensionerad morfar – som bar på en hjärtskärande historia.

Twitch-användaren ”lucent_beam” brukar ibland dra igång något som hon kallar för ”The Tower Challenge” där hon väljer låg-levlad ”Destiny”-spelare att ta med sig ut på äventyr. Efter att ha letat runt hittade hon en lämplig kompanjon och skickade iväg ett meddelande. Trots att spelaren svarade och sa att han ”inte var bra” lyckades streamern övertyga honom att hänga med på ett uppdrag, rapporterar sajten Kotaku.

Spelaren hade lagt ner över 600 timmar i den futuristiska förstapersonsskjutaren. Han hade tre stycken karaktärer, men inte deltagit i stora räder med andra en endaste gång. Till exempel hade han aldrig gjort ”nightfall strike” – en veckovis aktivitet där man kan samla på sig erfarenhetspoäng och bra material eller vapen. Han hade alltid spelat ensam. Bara nyligen hade användaren införskaffat en mikrofon för att kunna prata med folk i röstchatten, förklarar ”lucent_beam” på Reddit.

Mannen var pensionerad och föredrog att spela med gevär som siktade automatiskt på grund av sina darrningar i händerna. Han tyckte om att lösa stora pussel som ”Destiny’s big sleeper simulant riddle” och ”arbetade på det några timmar om dagen i ett par dagar, och bara slumpmässigt slog in kod med hjälp av uteslutningsmetoden tills det funkade”.

Tillsammans samarbetade det något omaka paret, och efter ett tag vågade mannen öppna upp sig för sin medspelare. Han beskrev hur ”Destiny” gett honom tröst i svåra perioder:

”Det här spelet räddade faktiskt mitt liv. Min fru dog julen 2014 och nu uppfostrar jag mitt 11-åriga barnbarn. Hela min familj har redan avlidit. Min son gick bort för nio månader sedan. Det här spelet håller min hjärna vid liv. Jag är pensionerad, så det här spelet gör mig ganska skärpt. Det känns som att jag bor här. Jag har livliga drömmar om att jag bor här och de är riktigt spännande. Det är så spännande. Den mest spännande tiden i mitt liv är att vara här inne.”

”Lucent_beam” säger att hon spelade med morfadern i nästan två timmar och att de klarade av ett ”Nightfall strike”. Strax därefter delade hon med sig av deras upplevelse på sociala medier. Utvecklarna Bungie uppmärksammade snabbt händelsen på sin Facebooksida. Många fans är tagna av mannens livsöde, och vill därför skramla ihop pengar så att han kan besöka konventet GuardianCon 2017.

Det är verkligen en fin gest. Men jag skulle tro att han trivs bäst hemma framför datorskärmen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB