Startsida / Inlägg

Bioware bekräftar: ”vi jobbar på en ny spelserie”

av Effie Karabuda
biowarespace

Det har länge spekulerats i om utvecklarna bakom ”Mass Effect” och ”Dragon Age” arbetar på ett hemligt spelprojekt. Nu avslöjar succéstudion att det stämmer.

Redan för ett år sedan började det tisslas och tasslas om Biowares framtida planer, efter att en anställd gått runtGame Developers Conference iklädd en t-shirt med företagets kommande spel. Och nej, den föreställde inte det annalkande rymdeposet ”Mass Effect: Andromeda”. Internet lyckades dessvärre inte spåra upp en bild på tröjan, och än idag har vi ingen aning om hur den såg ut.

Därför blir vi alla kanske lite tagna på sängen av nyheten om att ett helt nytt spel är på G. I samband med en konferens för aktieägare, kom det ut att Bioware arbetar på en titel som förväntas släppas innan deras räkenskapsår är över. Det innebär att vi kan vänta oss en sprillans ny upplevelse innan 31 mars 2018.

”Vi kommer att leverera ett helt nytt spelvarumärke – en färsk design med nya koncept, nytt gameplay och berättelser som utspelar i ett unikt universum. Det här spelet har potential att i grund och botten splittra sättet människor ser på en actiontitel och föra människor samman för att spela på nya inspirerande vis.”, säger VD:n Andrew Wilson.

Wilson meddelar alltså att det nya äventyret inte kommer att vara ett renodlat rollspel, utan röra sig mer åt actionhållet. Studiochefen Aron Flynn skriver också att företaget påbörjade utvecklingen redan 2012 och kommer snart att dela med sig av mer information.

Även om rollspelsnörden i mig gråter lite inombords, känner jag mig ändå rätt så säker på att Bioware kan pytsa ut en riktigt tung story – oavsett genre. Bring it on!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB