Startsida / Inlägg

Här är nya bilder på Alicia Vikander i ”Tomb Raider”

av Effie Karabuda
vikander3
Foto: Graham Bortholomew/Warner Bros

Vår svenska filmstjärna Alicia Vikander är mitt uppe i inspelningarna av ”Tomb Raider”. Nu har de första officiella bilderna släppts. 

Just nu spelas ”Tomb Raider” in i Sydafrika med Oscarsbelönade Alicia Vikander i huvudrollen.  Filmbolaget har precis publicerat nya bilder som visar en riktigt målmedveten Lara Croft. På en av bilderna ser hon ut att försvara sig med ett slags trävapen vid kusten. En annan visar hur hon befinner hon sig i ett skogslandskap.

vikander2
Foto: Graham Bortholomew/Warner Bros
vikander1
Foto: Graham Bortholomew/Warner Bros

Tidigare har Angelina Jolie porträtterat tv-spelshjälten, men snart återvänder den populära arkeologen och äventyraren i ny form på bioduken. Sju år efter att 21-åriga Laras pappa har försvunnit, vägrar hon ta över hans affärsimperium och arbetar i stället som cykelbud i London medan hon pluggar. Men till slut kan hon inte hålla sig och börjar nysta i sin fars försvinnande. Hon åker till platsen som han senast besökte: en mystisk ö vid Japans kust.

Det låter alltså som att handlingen bygger lite på spelet från 2013. Vilket egentligen inte är särskilt förvånande eftersom att Lara Crofts nya (betydligt mer påklädda) styling också har tagits från den omgjorda versionen av actionspelet.

Nästa år i mars förväntas ”Tomb Raider” ha premiär. I ett mejl till Vanity Fair förklarar Vikander själv varför hon tackade ja till jobbet.

”När jag blev tillfrågad om rollen blev jag riktigt exalterad. Lara Croft är verkligen en ikonsik karaktär. Jag tror att många kan identifiera sig med henne av många olika anledningar, och jag ser henne som en riktig förebild för många unga kvinnor. Hon försöker hitta sin plats i världen och förena sin framtid med sitt förflutna. Hon har också en fantastisk blandning av egenskaper; hon är tuff, smart, sårbar och kick-ass!”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB