Startsida / Inlägg

Idag släpps Nintendo Switch och ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild”

av Effie Karabuda
effieswitch3

ÄNTLIGEN! The Switch has landed. I repeat, the Switch has landed. I helgen ska Effie, tillsammans med resten av världens alla gamers, grotta ner sig i nya ”Zelda”.

Dagen vi har väntat på är här! Putsa HDMI-uttaget, damma av tv-bänken och rensa spelhyllorna. Nintendo har nu släppt sin rykande färska konsol tillsammans med partyspelet ”1,2, Switch” och hajpade ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild”.

Jag må ha varit den första inom svensk media som fick prova Switch, men jag var definitivt den sista som fick den hemskickad. Efter en massa tråkigt leveransstrul från distributören är hårdvaran nu i min famn – hurra!

Nintendo bestämde ju sig för att skicka ut konsolen till all nordisk press bara dagen innan release, vilket gjorde mig cirka 80 % mindre pepp. Visst kan man skaffa konsolen och spelen på andra otillåtna sätt för att vara först med recensionerna, men det känns inte riktigt hederligt eller rättvist om du frågar mig.

Hur som helst, nu ska jag och min förkylning från helvetet krypa ner under en pläd, käka godsaker och sätta igång hela maskineriet. Jag vill inte stressa igenom upplevelsen, men målet är att ”Breath of the Wild”-recensionen ska vara klar i mitten av nästa vecka.

Hyrule, här kommer jag!

Läs också ”FÖRTITT: Nintendo Switch”

Läs också ”FÖRTITT: 1,2, Switch – världens mest genanta minispel” 

Kolla också på ”VLOG: Så bra är spelen till Switch”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB