Startsida / Inlägg

Snoppar är det bästa som har hänt spelvärlden

av Effie Karabuda
snoppkronika

Skärmdumpar: Joel Windels/Steam/Kotaku

Ibland får jag mejl från pappor som tycker att jag är besatt av snoppar i spel. Vilket jag är. Dessa dinglande köttstycken är ju det bästa som har hänt gamingvärlden.

Jag minns en tid då bröst var det enda spelutvecklare tänkte på. De behandlade tuttfysik som om det vore kvantteori. Vad fungerar bäst – om patten gör 2 långsamma studs på 3 sekunder eller 4 snabba på 2 sekunder? Bysten dallrade antingen likt jell-o eller var hårdare än granitstenar. Tanken på att de någon gång skulle kunna få konkurrens av manliga könsorgan chockerade mer än om Steffo Törnquist hade blivit uppsagd från Nyhetsmorgon.

Så var höll snorrarna hus? Denna fråga fick mig att ligga vaken om nätterna. Jag letade febrilt och skrev i ren desperation om jättelika djur i ”No Man’s Sky” vars huvuden (om man kisade) såg ut som pittar. Om ”Resident Evil”-USB-stickor i (typ) modellen av en kuk. Och om ”LEGO”-skapelser i penisformat (de syntes bara på långt håll). Efter varje inlägg mejlade pappan Patrik från Kumla och kallade mig, när han var som snällast, för ”helt dum i huvudet”.

Men nu, käre pappa Patrik. Nu har vindarna vänt. Snopparna tågar in i spelvärlden med lika stort självförtroende som när ”Les Miserables”-Marius slogs på den franska revolutionens barrikader. De fläskiga stjälkarna hänger och dänger i både överlevnadsspelen ”Conan Exiles” och ”Rust” – och som grädde på moset varierar de i färg, form och storlek. ”Genital Jousting” är inte sämre. De färgglada små pillevipparna till och med penetrerar varandra och tumlar runt på tecknade banor. Stora och små! Sliddriga och sladdriga! Alla sorter är välkomna.

Vad är det egentligen som har hänt? Är det nudistförbundet som plötsligt fått gehör för sina idéer? Nä, det är bara de manliga utvecklarna som till slut fått upp ögonen för skatten mellan sina egna ben. Deras genitalier är nämligen inte här för att behaga någon – till skillnad från brösten. De tar ingen skit och lever helt i det fria. I stället för att vara erigerade och utstråla makt i spelen, är de avdramatiserade och får oss att vilja skratta. De bjuder på ren och skär underhållning. Vilken gåva!

Det är bara att inse. Spelkukarna är en förebild för oss alla.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB