Startsida / Inlägg

”Zelda: Breath of the Wild” är Nintendos mest sålda lanseringstitel – någonsin

av Effie Karabuda
_breathofthewild

Det går bra nu. Nintendo drar in storkovan på både sin nya konsol och lanseringstitel. På nolltid har ”Zelda: Breath of the Wild” slagit försäljningsrekord. 

Det är ingen hemlighet att det går spikrakt uppåt för Nintendo just nu. Sedan Switch och ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild” kom till världen den 3:e mars har både försäljningen och betygen legat på en toppnivå.

Reportern Nick Wingfield från New York Times har intervjuat Reggie Fils-Aimé som är VD för Nintendo i USA. Chefen berättar att nya ”Zelda” har sålt mer än någon annan lanseringstitel i företagets historia. Dock kan inte spelets succé mäta sig med upplevelser som har släppts i samband med en konsol, till exempel ”Wii Sports” som ingick i köpet av en Wii. Däremot har Hyrule-äventyret lyckats klå retrofavoriten ”Super Mario 64” på väldigt kort tid.

Även Switch har gått åt som smör i solsken. Konsolen har sålts i 80 000 exemplar i Storbritannien under releasehelgen – alltså dubbelt så mycket som föregångaren Wii U, enligt Gamesindustry.biz. Nu berättar även Fils-Aimé att hårdvaran är den snabbast säljande konsolen någonsin i USA, baserat de två första dagarna efter lanseringen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB